Tinten en blinderen

 blinderen audi a3 tdi

Direct een offerte aanvragen.

FolieTotaal Drachten is het adres in friesland voor het professioneel laten tinten en blinderen van uw auto. Met ruim 10 jaar ervaring in het blinderen van autoruiten, staan wij garant voor een perfect resultaat dat vergelijkbaar is met een originele fabriekstint.

Wij leveren maatwerk aan zowel particulieren als bedrijven. Voor een groot aantal dealers zijn wij zelfs huisleverancier als het om blindering gaat. Getinte ruiten geven de auto een elegante, sportieve uitstraling. Wij kijken graag samen met u naar welke tint het beste aansluit bij uw wensen en de uitstraling van uw auto.

Onze glasfolies zijn duurzaam en krasbestendig. Wij bieden dan ook minimaal 5 jaar garantie op loslaten, de-lamineren en verkleuren. 


Meest gestelde vragen:

Heb ik niet zo`n wit randje als ik het raam naar beneden doe?

We werken de folie zo af dat deze, achter en onder, alle rubbers komt. De bovenkant van het ruit word zorgvuldig afgewerkt zodat u geen randje ziet of zelfs voelt. Dit zorgt er tevens voor dat de folie nooit kan loslaten bij het veelvuldig gebruik van uw ruiten en dat de ruiten fabrieks-af zouden kunnen zijn.

Kan de folie wel over de ruitverwarming heen worden geplakt en werkt deze dan nog wel?

Dit is geen enkel probleem en kan veilig over de ruit verwarming heen worden geplakt. De warmte van de ruitverwarming gaat gewoon door de folie heen zodat deze dezelfde werking behoud. De warmte van de ruitverwarming heeft dan ook geen invloed op de folie zoals wij deze gebruiken.

Hebben we na het blinderen nog wel een goed zicht naar buiten?

Absoluut! U kunt dit het beste vergelijken met een zonnebril, u kunt alles nog uitstekend zien terwijl uw ogen nauwelijks zichtbaar zijn.  Vanuit de auto kijkt u naar het licht, vanaf buiten gezien kijkt u naar een donkere auto waar uiteraard geen licht vanuit schijnt. Als u achter de auto staat en naar het licht toe kijkt (richting voorruit kijkt) ziet u (afhankelijk van de tint) de hoofdsteunen weer etc. Staat u naast de auto, en u kijkt van geblindeerde ruit naar geblindeerde ruit is er vaak geen inkijk meer.

Folie op de voorste zijruiten, is dit eigenlijk wel toegestaan?

 Ja, er zijn folies welke specifiek voor de voorste zijruiten zijn ontwikkeld. Deze folies geven dan ook een mooi "smokey" tint aan het ruit zonder dat het contact met de bestuurder en mede weg gebruikers word weg genomen. Samen met de originele tint van het glas moet dit boven de 50% lichtdoorlaat gemeten worden, wij zijn dan zelf ook in het bezit van een z.g. Tintman.

 


Huidige regelgeving betreffende de voorste zijruiten 

De laatste jaren is er enorm veel gespeculeerd over wat wel en niet mag.

Er is een nieuwe richtlijn gekomen waarin duidelijk staat omschreven wat er wel en wat er niet mag. De laatste regelgeving hierover gaf aan dat er minimaal 50% lichtdoorlaat gemeten moest worden. Alles hieronder (b.v. 49%) word bekeurd en de folie moet terplekke worden verwijderd. Alles hierboven (vanaf 50%) is juist.

Deze regelgeving is aangepast om discussie te voorkomen, de huidige regelgeving:

De voorste ruiten (voorruit en voorste zijruiten) moeten een minimale lichtdoorlaat hebben van 55% nadat de correctie van 5% bij de gemeten waarde is opgeteld.

Voorbeeld:

U word aangehouden omdat de politie de extra getinte ruiten verdacht vind. De agent moet altijd een meting uitvoeren op een schoon raam (in ieder geval, het gedeelte waar gemeten word). De agent meet dit ruit met de TintMan en deze geeft aan dat er bijvoorbeeld 54% lichtdoorlaat is. Bij deze waarde moet 5% vaste correctie worden opgeteld waardoor de uiteindelijke meting op ( 54 + 5% )59% uitkomt.

Let er altijd op dat deze correctie bij de gemeten waarde word opgeteld. Uit de praktijk blijkt dat dit niet altijd gedaan word omdat niet iedereen volledig op de hoogte is van de aangepaste regelgeving!

Word bij u 49% gemeten door de TintMan is deze ook incl. de 5% correctie te laag en zal deze bekeurd kunnen worden.

Hoe moet dit worden gemeten en waar moet men rekening mee houden?

De ruit moet op minimaal 3 punten worden gemeten als de eerste meting aangeeft dat de ruit te donker zou kunnen zijn. Dit moet gebeuren op een schoon raam om een eerlijke en juiste meting te kunnen doen. Heeft u te donkere ramen in de auto en word u bekeurd hiervoor kunt u maximaal 1 bekeuring krijgen voor het feit dat u niet aan de huidige regelgeving voldoet.

Heeft u een auto gekocht waarvan u twijfeld of de ruiten te donker zijn? Wij kunnen altijd vrijblijvend uw voorste ruiten meten om te kijken of hier voldoende lichtdoorlaat is.

Klik op deze link voor de officiele wet-en-regelgeving van de overheid: http://goo.gl/dyWB6

Wij gebruiken alleen een folie met certificaat die binnen deze richtlijn valt voor de voorste zijruiten. Wij plakken hier ook geen donkerdere folie op ook al wil men tekenen voor eigen risico. We zijn van mening dat te donkere folie op de voorste zijruiten kan leiden tot ongevallen waar wij niet mee geassocieerd willen worden.

Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3

Contact

  • Folietotaal
  • Het Helmhout 39
  • 9206 AZ Drachten
  • T: 06-14521331
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social media

facebook-icoon twitter-icoon linkedin-icoon

sibon logo